De Brussels Hotel Association (BHA) heeft dinsdag teruggeblikt op 2015. Daar werd duidelijk dat de Brusselse Lockdown, na de aanslagen in Parijs en de verhoging naar dreigingsniveau 4 in Brussel, een stevige invloed heeft gehad op de hotelsector. De BHA stelt enkele maatregelen voor, maar wil vooral blijven investeren in de hotelsector.

"Nog nooit eerder was er zo een grote terugval van de bezettingsgraad in zo'n korte periode", zei Sophie Blondel, voorzitter van de BHA.

Tot eind oktober 2015, noteerde de Brusselse hotelsector een groei van bezettingsgraad met 3 procent, tegenover 2,5 pct in 2014, maar na de aanslagen in Parijs op 13 november daalde de bezettingsgraad van de Brusselse hotels over het volledige jaar met 1 pct. "Rekening houdend met de kostenstructuur en de kleine marges, kan de hotelsector het hoofd niet boven water houden in deze situatie", benadrukte Blondel.

Om het ontwikkelingspotentieel van de Brusselse hotelsector te vrijwaren, pleit de BHA voor economische maatregelen. Vereenvoudiging en harmonisering van de toekenningsvoorwaarden voor economische werkloosheid voor de werknemers binnen de sector, een onmiddellijke opheffing van de verblijfstaks en een verlenging van de betalingstermijn voor RSZ en BTW

De Brusselse hotels zetten ook hun renovatieplannen voort om het aanbod in de hoofdstad nog te verbeteren. Een paradox omdat terzelfdertijd Brussel grote vitale congressen riskeert te verliezen door de situatie van de verkeerstunnels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni