Hotel Metropole zet zeven medewerkers op straat

© brusselnieuws.be
05/11/2015

Zeven medewerkers van de ontbijtbuffetservice van het Metropole Hotel hebben maandag hun ontslag gekregen. De zeven maakten deel uit van de elf anciens wier job onder druk stond, en waarvoor, uit solidariteit, twee maandagen op rij het werk werd neergelegd.

De directie had het personeel begin oktober een ‘verhoogd flexibiliteitsregime’ opgelegd, en daar waren vooral de anciens werkzaam bij het ontbijtbuffet de dupe van.

Twee van de elf medewerkers van de dienst ondertekenden een document waarin ze akkoord gaan met een grotere flexibiliteit, een derde werknemer werd nog maar pas aangenomen onder diezelfde voorwaarde en een vierde persoon is omwille van een syndicale functie beschermd. De zeven andere werknemers, onder wie ook de dienstchef, zijn nu ontslagen. Het gaat om mensen die al tien à dertig jaar in de onderneming werken, meldt Belga.

“Ondanks de overeenkomst die vorig jaar getekend werd, heeft de directie verhoogde flexibiliteit opgelegd. De personeelsleden die daar niet mee om konden zijn dus, ondanks de stakingen, gewoon afgedankt”, zegt vakbondsafgevaardigde Xavier Muls (CGSLB) in La Capitale.

“De mensen die ontslagen zijn kunnen nog een maand een aanvullend salaris worden uitbetaald. Maar om dat te verkrijgen moeten ze eerst een document ondertekenen, waarin van hen geëist wordt geen schadeclaim in te dienen tegen hun ex-werkgever”, aldus nog Muls. “Deze directie luistert naar niks. We slepen haar voor de rechter vanwege de buitensporigheid van deze ontslagen”.

De tvbrussel-reportage.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni