Hotel Métropole naar rechter over voetgangerszone

© brusselnieuws.be
04/09/2015

Het bekende hotel Métropole aan het De Brouckèreplein stapt voor de tweede keer naar de rechter over de voetgangerszone. De directie van het vijfsterrenhotel eist een betere toegang tot het hotel met de auto.

Wie met de auto naar hotel Métropole wil, kan sinds de invoering van de voetgangerszone niet meer tot voor de hoofdingang rijden. De oostzijde van het De Brouckèreplein is immers autovrij. Auto’s hebben wel nog toegang via een achteringang.

Gedelegeerd bestuurder Patrick Wielemans vindt die oplossing ruim onvoldoende. “Wat doet een Indische, Amerikaanse of Chinese investeerder die met de wagen komt en ziet dat hij niet voor zijn hotel kan uitstappen? Hij vertrekt”, zegt Wielemans in de krant L’Echo.

De alternatieve toegang via kleine straatjes vindt Wielemans te ingewikkeld voor wie het stadscentrum niet kent. De hoteldirectie vraagt verschillende autotoegangen via de Wolvengracht en de Adolphe Maxlaan.

De gedelegeerd bestuurder stapte dan ook naar de rechter, voor de tweede keer al, om de huidige inrichting van de voetgangerszone aan te vechten. “Ik ben voor de zone, maar niet in de huidige vorm”, klinkt het. “Er is geen reden dat een burgemeester die er pas twee jaar is een onderneming van 120 jaar vernietigt.”

Mayeur laat in de krant weten dat hij werkt aan een oplossing. “Maar wat de hoteluitbater vraagt, komt neer op een terugkeer naar de vroegere situatie. En dat kan niet.”

De burgemeester zegt dat hij de uitspraak van de rechter zal respecteren. “Maar het is niet aan het gerecht om een stadscentrum te hertekenen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni