Het bekende hotel Méridien aan het Centraal Station is failliet. Een geschil over de huurprijs tussen eigenaar en uitbater zou aan de basis liggen. 140 jobs staan op de tocht. Het hotel blijft wel zeker open tot dinsdag.

Hotel Méridien heeft het al een tijdje moeilijk. Woensdag heeft de rechtbank van koophandel van Brussel echter ook het failliet uitgesproken. Dat meldt schepen van Toerisme Philippe Close (PS).

De oorzaak van het failliet zou een geschil zijn over de huurprijs tussen de uitbater Starman en de eigenaar van het hotel, SHLC. De uitbater zou ruim 300.000 euro huur moeten betalen per maand.

Over een gebrek aan klanten had het hotel naar verluidt niet te klagen. Schepen Close wijst erop dat dat de paradox is van de Brusselse hotelsector. Er is veel interesse in kamers, maar de opbrengst per kamer ligt volgens hem te laag.

Een woordvoerder van de socialistische vakbond zegt dat 140 mensen getroffen worden door het failliet. Volgens hem waren er ook onregelmatigheden met de contracten. Zo zouden mensen die officieel voor het Méridien werkten in feite in het Sheraton aan de slag geweest zijn.

Volgens Close moet het hotel gezien de aanhoudende vraag van toeristen overigens niet meteen sluiten. De curator zei donderdag dat het hotel zeker tot dinsdag open blijft. Daarna moet nog een oplossing gezocht worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni