© brusselspictures.com

Horeca Brussel: ‘Strenger optreden in de Beenhouwersstraat’

© brusselnieuws.be
20/02/2015

Horeca Brussel wil dat er strenger opgetreden wordt tegen wanpraktijken in restaurants in de Beenhouwersstraat. Het grootste deel van de klachten die de vereniging ontvangt, gaan over die straat. Dat gaat van problemen met voedselveiligheid over prijszetting tot illegale terrassen.

Ondervoorzitter Marc Van Muylders roept het federaal voedselagentschap FAVV op om meer controles uit te oefenen op de voedselveiligheid en hygiëne in de Beenhouwersstraat.

“De cowboys moeten eruit”, zegt hij aan Radio 2. “Er zijn in die straat enkele goede restaurants, maar er zijn ook restaurateurs die zich van geen enkele regel iets aantrekken.”

Aanleiding zijn de vele negatieve recensies van restaurants in de straat op sociale media, legt hij uit aan brusselnieuws.be. "Die zijn bijzonder kwalijk voor het imago van de Stad, en ook onze bonafide leden lijden eronder. Zaken als Aux Armes de Bruxelles en L'Ogenblik, die al generaties in handen van dezelfde familie zijn, worden over een kam geschoren met restaurants die elke week van eigenaar wisselen en alle regels aan hun laars lappen."

Niet enkel op vlak van voedselveiligheid zijn er problemen. Zo goed als alle klachten die Horeca Brussel ontvangt, zijn gericht tegen restaurants uit de Beenhouwersstraat, zegt voorzitter Yvan Roque.

“Mensen bestellen de ‘wijn van de chef’, en bij de afrekening blijkt die 200 euro per fles te kosten”, zegt Roque. “Of men rekent buitensporig veel aan voor frieten of brood. Vooral toeristen worden vaak gerold. En hoewel het verboden is ronselaars aan de deur te hebben, houdt zeker niet iedereen zich aan die regel.”

De Stad voert al heel wat controles in burger uit tegen die ronselaars. En van horecazaken die vrijkomen, probeert men de bestemming te veranderen. "Maar de schade die recensies op sociale media aanrichten, is zoveel groter dan vroeger."

Ook Roque benadrukt dat de buurt ook heel wat goede adresjes kent. “Chez Leon, Chez Vincent, en nog enkele anderen: zij gaan tegen de vooroordelen in.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni