Hoogste woontoren in trek bij Nederlandstaligen

© brusselnieuws.be
03/06/2014

Up-site, de hoogste woontoren van het land is ingehuldigd en bijna af. 70 procent van de appartementen is ondertussen verkocht, voor de helft aan Nederlandstaligen.

De 140 meter hoge toren nadert zijn voltooiing en werd maandag alvast ingehuldigd. Vanaf juli ontvangt de toren zijn eerste bewoners.

De woontoren telt 251 appartementen en 70 procent daarvan vond ondertussen een koper. Opmerkelijk: die kopers blijken voor de helft Nederlandstaligen. Dat zei promotor Atenor tijdens de inhuldiging, weet De Tijd.

Tot de 25ste verdieping is al 92 procent verkocht. De hogere - en duurdere - verdiepingen worden nu pas echt in de markt gezet. Een appartement van 250 vierkante meter op de 27ste verdieping kost bijvoorbeeld 1 miljoen euro.

Wie een optrekje in ’s lands grootste koopt, doet dat in de helft van de gevallen om er zelf te wonen. De andere helft beschouwt het appartement als een investering.

Boven op de toren komt er ook een uitzichtplatform dat publiek toegankelijk wordt. In de toren bevindt zich ook een kleine bioscoop voor de bewoners, met 25 plaatsen, net als een wellnessruimte en ruimte waar de kinderen naartoe kunnen.

De 30.000 vierkante meter kantoorruimte langs het kanaal naast de toren is ondertussen helemaal ingenomen.

Up-site ingehuldigd

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni