Hoogste uitzichtplatform toch niet gratis

Kris Hendrickx
© brusselnieuws.be
21/08/2014

Vorig jaar heette het nog dat het hoogste uitzichtspunt in Brussel gratis zou worden. Nu zal het restaurant dat het platform zal uitbaten toch geld mogen vragen. Eigenaar Atenor wil zowel resto als platform eind dit jaar al inhuldigen.

Dat de hoogste woontoren van het land een uitkijkplatform krijgt, wist u al. Vorig jaar liet eigenaar Atenor weten dat het uitkijkpunt ook gratis zou worden. Maar ondertussen liggen de zaken al weer anders.

“De toegang tot het platform zal beheerd worden door de uitbater van het restaurant, dat op het gelijkvloers en de eerste verdieping komt”, legt Atenorbaas Stéphane Sonneville uit aan brusselnieuws.be. “En dat beheer brengt heel wat kosten met zich mee.”

Liftboy
Het restaurant zal er bijvoorbeeld over waken dat de maximumcapaciteit van 50 bezoekers niet wordt overschreden. Er moet ook een liftboy komen, die de bezoekers begeleidt tussen het restaurant en het dakterras. “Het is niet de bedoeling dat mensen uitstappen op de etages van de bewoners.”

Hoeveel de toegang tot het platform zal kosten is nog onduidelijk.

Het restaurant in kwestie wordt een kwaliteitsbrasserie. De gesprekken met een kandidaat zijn nagenoeg rond. Sonneville hoopt dan ook dat het restaurant en het uitzichtsplatform nog voor het einde van dit jaar zullen openen.

'Vlamingen zijn meer avant-garde'
In de woontoren zijn ondertussen zowat 200 van de 251 appartementen verkocht, voor de helft aan Nederlandstaligen. “Die hebben een instelling die meer avant-garde is”, merkte Sonneville. “Het feit dat dit een toren is en ook de ligging in een wijk in volle evolutie blijken vaak doorslaggevend.”

De resterende appartementen behoren tot de duurdere prijsklasse. De prijs per vierkante meter bedraagt minstens 4.000 euro. Het grootste resterende appartement is 250 vierkante meter groot, goed voor een prijskaartje van een miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni