Honderden agenten betogen aan Stadhuis

© brusselnieuws.be
11/11/2014

Ongeveer 200 agenten hebben dinsdagnamiddag aan het Stadhuis geprotesteerd tegen Brussels burgemeester Yvan Mayeur. De actie kwam er na de rellen bij de nationale betoging van donderdag, waarbij meer dan 100 agenten gewond raakten. De leden van het korps hebben zware kritiek op de aanpak van Mayeur.

Ongeveer 200 agenten verzamelden op het binnenplein van het Stadhuis.Daarnaast ondersteunden nog eens 300 agenten en sympathisanten de actie

De agenten legden in een symbolische actie hun schilden neer op de trappen van het Stadhuis. Ze overhandigden ook een brief aan de burgemeester waarin ze hun ongenoegen uitten en Mayeur misprijzen verweten voor zijn korps.

De betoging is een initiatief van de interventiedienst, en niet van de vakbonden, zoals eerder gemeld. Een 70-tal leden van de dienst stapte op naar het stadhuis, onder applaus van hun collega's in uniform en in burger, en legde op de trappen van het stadhuis een aantal schilden neer die tijdens de betoging beschadigd of vernield raakten. Er werd ook een eresaluut gebracht aan de schilden.

Een delegatie werd ontvangen door burgemeester Mayeur. Achteraf sprak korpschef Guido Van Wymersch over een "positief gesprek". "We zijn klaar voor nieuwe start met burgemeester achter ons", zei hij. "Daarbij horen drie kernwoorden: vertrouwen, communicatie en erkenning."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni