Homoleerkracht: ‘Reactie stedelijk onderwijs erg pijnlijk’

© tvbrussel
19/08/2014

De houding van het Brusselse stedelijk onderwijs toont dat homoseksualiteit wel getolereerd, maar niet geaccepteerd wordt. Dat zegt leerkracht David Degreef aan tvbrussel. De man vertelde eerder hoe hij een job weigerde omdat hij zijn geaardheid niet mocht vermelden in de klas.

De Stad Brussel stelde dinsdagmiddag dat het schoolhoofd waarmee Degreef een sollicitatiegesprek voerde enkel aan het neutraliteitsprincipe had herinnerd. Dat was nodig omdat de sollicitant "campagnes wou voeren over homofobie met zijn geaardheid", zegt het departement onderwijs nog.

Tvbrussel belde met Degreef, die momenteel in Berlijn is. In het gesprek ontkent de leerkracht formeel dat hij campagnes wou voeren.

Klasgesprek
“In het gesprek ging het bijvoorbeeld over een klasgesprek op 1 september, waarbij de kinderen vertellen over hun vakantiebelevenissen. Als ze mij vragen wat ik heb gedaan, wil ik ook kunnen zeggen dat ik met mijn man naar Berlijn ben geweest en dat het leuk was. Maar dat kon niet.”

Degreef noemt de reactie van het stedelijk onderwijs "erg pijnlijk". Hij vindt ook dat de Stad ook een verkeerde invulling geeft aan het begrip neutraliteit. “Zwijgen over geloof is iets anders dan over je geaardheid. Geloof is een keuze, die iedereen voor zichzelf moet maken. Een seksuele geaardheid kies je niet.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni