Homofobe aanval aan Sint-Goriks

KH
© brusselnieuws.be
16/06/2014

Een homoseksuele man van 45 is donderdagnacht aangevallen aan Sint-Goriks. De agressor wierp het slachtoffer ‘Denk je dat ik homo ben?’ voor de voeten, vooraleer hij hem onder meer de neus brak.

Het slachtoffer, een Belg met Marokkaanse vader en Belgische moeder, liep naar huis terug, toen hij ter hoogte van Sint-Goriks staande werd gehouden. Dat zegt de woordvoerder van de vereniging Outrage, die de strijd aanbindt met homofobe agressie, aan brusselnieuws.be.

“Twee of drie mannen hielden Youssef tegen. Tu me prends pour un PD? Sale PD! kreeg hij te horen. Er was nochtans geen uitlokking, mogelijk hebben hun blikken gewoon gekruist”, zegt Björn Pius.

Een van de twee ging het slachtoffer vervolgens te lijf, met een gebroken neus, vier hechtingen aan het hoofd en een blauw oog als gevolg. Youssef kampt ook met een depressie sinds het voorval, weet Outrage.

Op het moment van de feiten waren nog omstaanders aanwezig, maar die grepen niet in. “Maar het ging ook erg snel.”

Zaterdagochtend diende Youssef klacht in bij de politie. Dat wordt bevestigd door de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene. Er loopt op dit moment een onderzoek naar de feiten.

Veel te weinig 'banaliseringscampagnes'
Outrage grijpt het voorval aan om te protesteren tegen het gebrek aan overheidsinspanningen tegen dit soort aanvallen. De vereniging is met name boos op minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (CDH).

“Het is een jaar geleden dat het Interfederaal Plan Tegen Homo- en Transfobie werd voorgesteld door de regering, waarin campagnes werden beloofd voor de Brusselse regio. Daar is echter nog maar weinig van te zien geweest. Geen geld.”

Pius vindt dat er dringend “banaliseringscampagnes” nodig zijn. “Mensen moeten homo’s in het straatbeeld gewoon worden.”

Outrage en de politie roepen eventuele getuigen van de feiten op om zich te melden bij de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni