Hinder door staking treinbestuurders in Luik

© FM Brussel
21/10/2014

Er wordt opnieuw gestaakt bij het spoor, deze keer in Luik. Treinbestuurders weigerden er dinsdagmorgen te vertrekken. Het treinverkeer op de hoofdas Luik - Brussel verloopt erg moeilijk. Intussen roept de christelijke vakbond ACV-Transcom om geen wilde stakingen meer te doen.

Bijna alle treinen die normaal vertrekken vanuit de depots van Luik, Welkenraedt en Liers zijn dinsdagochtend afgeschaft. Dat meldt de NMBS dinsdagochtend.

De NMBS probeert het verkeer op een van de belangrijkste lijnen van het land, Eupen-Oostende te vrijwaren, maar het treinverkeer naar de hoofdstad verloopt moeizaam.

Sinds 8.45 uur is het treinverkeer geleidelijk hervat.

De NMBS raadt reizigers aan haar website te raadplegen voor meer informatie in verband met geannuleerde treinen en getroffen lijnen.

Maandag hielden treinbestuurders in het station van Charleroi al een wilde staking. De actievoerders zijn ontevreden over de verwarrende communicatie rond de besparingen bij het spoor.

De Christelijke spoorbond ACV Transcom steunt de spontane acties van dinsdagochtend in het Luikse niet. Volgens de vakbond moeten de spoorlui het actieprogramma volgen dat de vakbonden vorige week opstelden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni