Het WK voetbal, dat is ook het moment waarop de Brusselse nationaliteitenpuzzel het zichtbaarst wordt, met vlaggen, toeters én kroegen voor elk land. We maakten voor u een hoogst subjectieve selectie van thuiscafés voor de aanhangers van de deelnemende landen. Vandaag: Azië

Rusland

Misschien een valse noot hier, maar door de overdaad aan Europese landen hebben we beslist om Rusland bij Azië in te delen.

Voor de wedstrijden van de Russen kunt u terecht in restaurant Les Nouveaux Russes in het begin van de Hoogstraat. Eigenaar Viktor Grichenevski plant een projectiescherm. De ‘zakuski’ of Russische mezze zoals piroshki en blini zullen klaarstaan, mocht u België - Rusland eens in een underdogsfeertje willen beleven.

Verder zakken een aantal Brusselse Russen voor de match tegen België af naar het Square Brussels Meeting Centre op de Kunstberg. De wedstrijd begint om 18 uur. Vanaf 16 uur kunt u er mee vodka hijsen, tot 16.30 uur is de toegang ook gratis. Daarna betaalt u 8 euro entreegeld – afterparty inbegrepen.

Les Nouveaux Russes, Hoogstraat 4, www.russes.be

Square Brussels Meeting Centre, Kunstberg 22

Iran

Onze bron in de Iraanse gemeenschap schat de kansen van zijn nationale ploeg realistisch in: ‘Heel slecht’. Desondanks blazen de Iraniërs verzamelen in de Victory in Ukkel, een door Iraniërs uitgebate bar in de Vanderkinderestraat, met enkele grote schermen en veel sfeer. Weliswaar geen Iraanse schotels op het menu, maar spaghetti, lasagna en fastfood. En u kunt er tijdens de rust zelf een partijtje tafelvoetbal spelen. “We tonen zowat alle matchen, maar voor de wedstrijden van Iran komt er extra veel volk afgezakt”, zegt uitbater Kassa.

Victory, Vanderkinderestraat 101, Ukkel

Zuid-Korea

De Zuid-Koreanen van België verzamelen op 26 juni in het 26 juni vanaf 20 uur in het Drielindenstadion. Het gaat om een organisatie van de gemeente Watermaal-Bosvoorde en de ambassade van de republiek Korea. De Rode Duivels nemen het dan op tegen…. de Rode Duivels. Want dat is de naam van de Zuid-Koreaanse supportersvereniging. De organisatoren verwachten evenveel supporters voor beide Duivels-kampen. Er is ook heel wat randanimatie. De toegang is gratis en er is plaats voorzien voor 1.500 toeschouwers. Afspraak op 26 juni, vanaf 20 uur in het Drielindenstadion in de Nimfenlaan in Watermaal-Bosvoorde.

De avond begint met een Samulnori-concert, een Koreaans percussiegenre gespeeld door 4 instrumenten. Daarna zorgen twee winnende groepen van de K-Pop danswedstrijd van Made in Asia voor visueel spektakel. Daarna is er een taekwondo-show. Met veel toeters en bellen wordt dan de wedstrijd ingeluid, die om 22 uur begint.

Koreaanse cafés zijn er niet in Brussel. En de Koreaanse restaurants hangen geen schermen op.

Australië

De Socceroos beginnen langzamerhand vaste klanten te worden op het WK. Hun ploeg mag dan wel te boek staan als kansloos, sfeer kunnen ze maken. De Australische voetbalfans spreken af in Scott’s bar op de Warmoesberg.

Voor de wedstrijd tegen Nederland zal een deel van de Australische gemeenschap afzakken naar het Aloft Hotel.

Japan

Geen grote WK-euforie bij de Japanse gemeenschap in België. De Japanse ambassade in Brussel heeft niets gepland, en ook bij de grote Japanse bedrijven zoals Toyota staat de WK-motor stil. Voor een aanval van WK-koorts zullen de ploegmaats van Standard-keeper Kawashima moeten zorgen op het veld.

WK-cafés

Het WK voetbal, dat is ook het moment waarop de Brusselse nationaliteitenpuzzel het zichtbaarst wordt, met vlaggen, toeters én kroegen voor elk land. We maakten voor u een hoogst subjectieve selectie van thuiscafés voor de aanhangers van de deelnemende landen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, WK-cafés

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni