cover sportgids VGC 2014 2015

Het sportseizoen kan beginnen

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
17/09/2014

Brusselse sporter, uw gids is klaar. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft in haar jaarlijkse sportgids een uitgebreid overzicht van wat sportend Brussel te bieden heeft.

Bent u een recreant of eerder een competitiebeest? Een jonge ket of een rijpere man/vrouw? Anderlechtenaar of Ukkelaar? Het maakt niets uit: iedereen die wil sporten, vindt in de sportgids een activiteit die past. Om uw zoektocht te vergemakkelijken – geen overbodige luxe gezien het ruime aanbod – wordt er gebruik gemaakt van handige pictogrammen.

De Brusselse Atletiekvereniging, Bad-Ton Schaarbeek, de verschillende gemeenschapscentra, … De gekende sportaanbieders en activiteiten ontbreken uiteraard niet, maar er zijn ook verschillende nieuwigheden. Zoals BXXL Cypher Circle in de Pianofabriek: een open atelier breakdance en freestyle (met of zonder bal). In Schaarbeek is er dan weer Brubike, dat elke woensdag en zondag (om de twee weken) op pad gaat met de mountainbike. Wie nog wat onzeker is in het veld, kan bij gemeenschapscentrum Wabo uit Watermaal-Bosvoorde dan weer terecht voor start-to-mountainbike sessies.

Ook vijftigplussers die op zoek zijn naar een sportaanbod op maat, krijgen de nodige aandacht. Zij lezen onder meer dat er nu ook een petanquewerking is in de Anderlechtse wijk Goede Lucht. Vragen de heupen om meer actie? Dan kunnen ze nu zowel in Sint-Agatha-Berchem als in Haren (gemeenschapscentrum De Linde) terecht om aan lijndansen te doen.

Vakantiegids
Personen met een handicap leren op hun beurt dat ze nu in de VGC-sporthal in Koekelberg g-judo kunnen uitproberen. Ze krijgen net als de andere doelgroepen een overzicht van nuttige links en sportdagen die ze zeker niet mogen missen.

En dan is er nog een laatste doelgroep: de Brusselaar die liever alleen of enkel met vrienden sport. Ook hij wordt niet vergeten. Waar hij kan zwemmen, squashen, paardrijden; zelfs waar hij het best gaat joggen. Aan alles wordt gedacht.

Op www.sportinbrussel.be kunt u de sportgids gratis downloaden en het volledige aanbod ontdekken. Jongeren tussen 2,5 en 18 jaar kunnen meteen ook de vakantiegids van de herfst-, kerst- en krokusvakantie bekijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni