hertoginnedal 2002

Hertoginnedal uitzonderlijk open voor publiek

AD
© Brussel Deze Week
26/03/2014

Het Domein van Hertoginnedal is zaterdag uitzonderlijk open voor het publiek. 'Niets is hier wat het lijkt'.

“Wat nu de Priorij genoemd wordt, is eigenlijk een overblijfsel van de boerderij, en wat nu Kasteel Hertoginnedal is, was het laatste priorinnenkwartier. De wandelpaden in het park waren vroeger straten waar huizen langs stonden, de middeleeuwse Sint-Annakapel, ooit een belangrijk bedevaartsoord, lag vroeger buiten en ligt nu binnen het domein.”

‘Niets is wat het lijkt’, zo heeft gids Dora De Haeck haar wandeling genoemd in het op zaterdag 29 maart uitzonderlijk voor het publiek toegankelijke Domein van Hertoginnedal.

Op andere dagen komt u er niet in, dan maken staats- en regeringsleiders en hoofden van Europese instellingen er contemplatieve wandelingen tijdens hun verblijf in het kasteel of tussen het vergaderen door in kasteel of priorij. De Haeck zal vertellen over welke geschiedenis hier zoal geschreven is: de verdragen die aan de basis lagen van de Europese Unie, de taalwetten uit de jaren 1960, de passages van Dehaene en Leterme.

Rondleiding in het Nederlands om 15u, inschrijven via events1160@gmail.com, gratis, rondleidingen in het Frans door andere gidsen om 10u30, 11u, 11u30, 14u, 14u30, 15u30, 16u, 16u30

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni