Heropbouw sociale woontoren achter Kruidtuin van start

© brusselnieuws.be
27/05/2014

In Sint-Joost zijn de werken begonnen voor de heropbouw van de sociale woningen in de Musinstraat. Een betonnen toren uit de jaren 1960 maakt er plaats voor een trapvormige constructie met 41 passiefwoningen.

Het nieuwe complex moet af zijn in de loop van 2016. Beliris, het federaal fonds voor Brussel, investeert meer dan 7 miljoen euro in het project. Dat past in een grondige vernieuwing van de sociale woningen in de armste gemeenten van het land. Ook in de Linnéstraat en de Plantenstraat staan belangrijke renovaties in de steigers.

De nieuwbouw zal beantwoorden aan de passiefstandaard en bestaan uit studio's en appartementen van uiteenlopende grootte (tot vier slaapkamers). Door een variabele hoogte maakt het gebouw de overgang van het massieve Hotel Bloom in de Koningsstraat naar de laagbouw in de achterliggende Poststraat.

Rond de woningen komt een collectieve moestuin, een fietsenstalling en een buitenlokaal voor het afval. Het complex zal meer open zijn naar de buitenwereld dan het vroegere gebouw. "Dat moet vandalisme tegengaan en het veiligheidsgevoel vergroten", volgens Beliris.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni