Helft metrostations woensdag open

© brusselnieuws.be
24/11/2015

De MIVB meldt dat de metro woensdag opnieuw rijdt, van 6 tot 22 uur. 35 van de 69 metrostations gaan opnieuw open. Opgelet: de buitenwijken worden niet bediend en ook in de stations Beurs, Anneessens en Lemonnier wordt niet halt gehouden. Vrijdag volgt een nieuwe evaluatie.

Concreet wordt de noord-zuidas zowat volledig in ere hersteld, op drie stations na. De metro doet dus zowat het hele traject op premetrolijnen 3 en 4, enkel de stations Beurs, Anneessens en Lemonnier blijven voorlopig dicht.

De lijnen 1 en 5 rijden dan weer tussen Weststation en Montgomery, lijn 2 tussen Simonis en Elisabeth. Ook de premetrostations op lijn 7 tussen Meiser en Boileau gaan weer open.

De reizigers kunnen rekenen op een normale capaciteit.

Het tramverkeer kan terug zo goed als normaal verlopen. Ook hier worden enkel de stations Beurs, Anneessens en Lemonnier niet bediend. De bussen rijden volgens de normale dienstverlening.

De MIVB merkt nog op dat veiligheidsmensen in elk station zullen waken over de veiligheid van de reizigers. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kondigde intussen aan dat het naast de private veiligheidsdiensten en de spoorwegpolitie ook gaat om 200 militairen.

De NMBS heeft naar aanleiding van de heropstart van de metro laten weten dat er vanaf woensdag opnieuw treinen stoppen in de stations Schuman, Merode en Brussel-West. Delta blijft dicht zolang metrolijn 5 niet rijdt.

Vrijdag zal de overheid de situatie samen met de veiligheidsdiensten opnieuw evalueren en beslissen of ook de rest van het netwerk kan worden opengesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni