‘Haven zette Stad onder druk voor vergunning asfaltcentrale’

© FM Brussel
16/04/2015

Ook de Stad Brussel is niet gewonnen voor nieuwe asfaltcentrale aan het kanaal in Neder-Over-Heembeek, hoewel de Stad wel een vergunning afleverde. Brussels schepen van Stedenbouw, Geoffroy Coomans de Brachène (MR), zegt dat de Haven van Brussel de Stad onder druk zette.

Het bedrijf BAM Asphalt plant aan de Budabrug, op de grens met Vilvoorde, een nieuwe asfaltcentrale. Volgens Coomans is Brussel geen voorstander van het project, maar heeft de Stad geen keuze omdat de Haven van Brussel 3 miljoen euro aan Europese subsidies zou verliezen als de centrale er niet komt.

“We hebben de vergunningen verleend, maar tegen onze zin”, zegt Coomans. “Het project zal een negatieve impact hebben op de omgeving. Maar het is ons in de maag gesplitst door de Haven, die een zwaar verlies zou hebben geleden als het project er niet kwam.”

Het project houdt ook in dat er een toren van 40 meter hoog zou gebouwd worden. Een probleem voor het uitzicht van de omgeving en de geklasseerde Budabrug, vindt Coomans.

Woensdag liet ook de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (SP.A), al weten dat hij zich verzet. In die buurt komt binnenkort ook een nieuw sorteercentrum van Bpost. Bonte is bang voor een nieuwe mobiliteitsknoop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni