Haven opent nieuw opleidingscentrum voor logistieke jobs

© tvbrussel
03/03/2009
De Haven van Brussel en het Brussels Gewest hebben vanmiddag een nieuw opleidingscentrum geopend. Werkzoekenden kunnen er opleidingen volgen tot heftruckchauffeur of magazijnier.

De eerste cursisten van de VDAB zijn al een maand aan de slag in het nieuwe opleidingscentrum. Maar het heeft lang geduurd voor het gewest een geschikte locatie vond. De VDAB is blij met de huidige ruimte, die moest groot genoeg want de opleiding wint aan belangstelling.

"Logistiek is een veelgevraagde job," zegt instructeur Pascal Mees. "Ze hebben ook veel kans dat ze werk zullen vinden, want veel vacatures in de regio komen van logistieke bedrijven."

De haven trekt meer een meer logistieke bedrijven aan. Er was volgens de bevoegde ministers Benoît Cerexhe (CDH) en Brigitte Grouwels (CD&V) dus dringend nood aan dit opleidingscentrum.

"De VDAB-opleidingen rond Brussel zaten vol," weet Grouwels. "Brusselaars moesten naar Aalst gaan voor een VDAB-opleiding. En aan Franstalige kant was er hetzelfde probleem. Maar nu hebben we hier bijkomende opleidingen, en dat voor een sector waar de vraag naar werkkrachten blijft bestaan."

Het centrum is er echter niet alleen voor werkzoekenden, zegt Grouwels.

"Naast werkzoekenden die door Actiris of door de VDAB begeleid worden, zal ook samengewerkt worden met Brusselse scholen", aldus Grouwels. "Maar ook bedrijven die een of andere specialisatie nodig hebben in hun logistiek beroep, kunnen hier terecht."

Het nieuwe opleidingscentrum ligt vlakbij het kanaal in Anderlecht. De bedrijven van de Brusselse haven betalen de helft van de kosten van het centrum, de andere helft is voor de rekening van het Brussel Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni