© Google Street view

Handtasdiefstal: getuige zet achtervolging in met fiets

© brusselnieuws.be
10/02/2016

De politie heeft dinsdagavond drie daders van een handtasdiefstal gearresteerd. De agenten konden daarbij rekenen op een getuige die de daders met zijn fiets achtervolgde.

De handtasdiefstal vond plaats rond zes uur 's avonds aan het kruispunt van de Belgicalaan en de Jean Dubrucqlaan in Sint-Jans-Molenbeek. Het slachtoffer, een vrouw van 44, zit in haar auto wanneer iemand plots de ruit inslaat en haar handtas steelt. De vrouw verwittigt onmiddellijk een anti-banditismebrigade die toevallig in de buurt rondrijdt.

Wanneer die brigade de dispatching opbelt, blijkt dat ook een getuige van de diefstal aan de lijn hangt. De man van 38 achtervolgt met zijn fiets de handtasdief en een medeplichtige.

De man blijft aan de lijn en zegt dat de dieven via de Bockstaellaan in de richting van Laken vluchten. Hij meldt ook dat een derde persoon zich bij de twee daders heeft aangesloten.

Met die aanwijzingen kan de politie de drie daders amper tien minuten na de feiten arresteren in de Dieudonné Lefèvrestraat in Laken. Het gaat om drie mannen tussen 18 en 19 jaar oud. Alle drie zijn ze bekend bij de politie.

Dankzij de fietsheld vindt de politie ook de gsm en de andere gestolen spullen van het slachtoffer terug.

De vermoedelijke daders zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni