© google

Handtasdief aan Sint-Katelijne gevat dankzij app

© brusselnieuws.be
29/04/2015

Een vrouw in Brussel-Stad heeft haar gestolen handtas terug, dankzij haar eigen doortastende houding en de voortschrijdende technologie. Met een app wist ze haar telefoon in de tas te traceren, waarna ze de dader op heterdaad kon betrappen. Die ontkent echter glashard.

Dat meldt het parket.

Het slachtoffer doet dinsdagavond een terrasje in de Sint-Katelijnestraat. Ze heeft haar handtas op de grond gezet.

Op een gegeven moment ontdekt ze echter dat de tas verdwenen is. Met behulp van een traceer-app slaagt de vrouw erin haar telefoon, die in de tas zat, te lokaliseren. Ze trekt met een vriendin naar het Zaterdagplein, waar haar telefoon zich volgens de app bevindt.

Daar ontdekken ze de verdachte, die er haar tas staat te doorzoeken. De vrouw stapt op hem af en probeert haar tas terug te nemen. De verdachte krabt haar en slaat haar op de schouder. Hij gaat ervandoor, maar wordt achtervolgd door het slachtoffer, die tegelijk de politie belt en haar locatie doorgeeft.

Een patrouille haast zich ter plaatse en slaagt erin de verdachte te vatten. Hij zegt de handtas weggegooid te hebben tijdens zijn vlucht richting Sint-Katelijneplein. De tas wordt teruggevonden onder een auto en de autosleutels in een vuilnisbak, allebei in de Joseph Plateaustraat.

De verdachte ontkent echter dat hij de handtas heeft gestolen. Hij zegt dat hij de tas in feite uit burgerzin heeft opgeraapt, om ze in een vuilnisbak te gooien. Hij dacht dat ze maar wat rondslingerde op straat.

De 39-jarige man is goed gekend bij justitie. Hij werd gezocht in het kader van een dossier waarvoor DNA-afname nodig is. Hij is ter beschikking gesteld van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni