Halte Haren: op wandel in het dorp van Brussel

Cyril van der Esch
© Brussel Deze Week
27/05/2015

De Brusselse deelgemeente Haren komt steevast negatief in het nieuws, voornamelijk met de komst van een megagevangenis. De wandelingen en activiteiten van ‘Halte Haren’ op zaterdag moeten het dorp positief aan de buitenwereld presenteren.

De rode draad van het initiatief is Haren positief aan de man brengen. “Haren komt zo goed als altijd negatief in het nieuws. Daarnaast is de gemeente een beetje in de vergetelheid beland. Het is een parel van Brussel die nog niet heeft kunnen schitteren,” legt projectverantwoordelijke voor het artistieke wijktraject Lieve Mees uit. Het idee komt van schepen Ans Persoons (SP.A), schepen voor Wijkcontracten en Participatie. “Het idee is verder uitgewerkt met behulp van de Harenaren. We hebben in een werkgroep samen met hun bekeken wat typisch was voor de gemeente en waar de buitenwereld van op de hoogte gebracht moest worden.”

Wat gebeurt er op 30 mei? “Er zijn vier wandelingen uitgestippeld. Twee lange en twee korte. Op die parcours zullen op bepaalde plaatsen organisaties uit Haren staan die een woordje uitleg geven over hun gemeente en wat ze doen,” licht Mees toe. “De dag wordt afgesloten met festiviteiten in het Sleutelgatpark. Daar wordt dan ook de graffiti die op een muur in het treinstation Haren-Zuid komt, voorgesteld. Veel mensen kennen het station als een donkere en grauwe plaats. Wij willen daar vanuit gemeenschapscentrum De Linde kleur aan geven. Dat is onze bijdrage aan het initiatief Halte Haren.”

Wandelingen op 30 mei om 14u vanuit het Sleutelgatpark. Info op www.gcdelinde.be of op 02-242.31.47

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni