Het Hallerbos wordt volledig verkeersvrij. Dat heeft de gemeenteraad van Halle beslist, omdat het verkeer afbreuk deed aan de waarde van het bos.

Nu wordt het bos van 535 hectare enkel op zondag en op feestdagen afgesloten voor het verkeer. In de toekomst zal het dus permanent verkeersvrij worden.

Momenteel zijn er nog 3 straten toegankelijk voor doorgaand verkeer: de Vlasmarktdreef, de Eikendreef en de Lorkendreef. Volgens de gemeente deden de wagens in die straten afbreuk aan de waarde van het bos. Want jaarlijks raakte er talrijke dieren gewond bij aanrijdingen. Vorig stierven er zo nog drie reeën in het bos.

De eerste fase van de werkzaamheden start al dit jaar, in de loop van volgend jaar zou het bos volledig autovrij moeten zijn.

Het Hallerbos is een geliefde bestemming voor uitstapjes uit Brussel. Het bos geniet internationale faam voor de hyacinten die er in de lente - op dit moment - bloeien.

In Brussel kampt het Zoniënwoud eveneens met grote verkeersassen die het woud doorklieven. Het verkeer zorgt er voor geluids- en visuele overlast en heeft ook een grote impact op het dierenleven. In vier jaar tijd stierven bijvoorbeeld ruim 100 reeën onder auto's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni