Half uurtje parkeren kan niet meer in Elsene

Christophe Degreef
© Brussel Deze Week
20/08/2014

Sinds kort is het niet meer mogelijk om in Elsene een half uur betalend te parkeren. Ook aanvaarden de parkeerautomaten voortaan alleen nog maar gepast geld. Dat is het gevolg van de toetreding tot het gewestelijke parkeeragentschap.

De voorbije maanden kwamen er enkele klachten binnen bij het gemeentebestuur van Elsene. Parkeerautomaten bleken plots niet meer mee te werken en geen wisselgeld meer te terug te geven.

Mensen die dan maar te goeder trouw hadden besloten dat de meter stuk moest zijn geweest, kregen tot hun verrassing een parkeerretributiebon met de vraag om het volledige dagtarief te betalen. Dit noopte oppositieraadslid Raquel D’Haese-Leal (onafhankelijk) tot een vraag aan mobiliteitsschepen Caroline Désir (PS).

Het antwoord van Caroline Désir is licht verrassend: omdat Elsene als goede leerling meewerkt aan de uitvoering van het gewestelijke parkeerplan, wordt de gemeente ook als eerste geconfronteerd met de kinderziekten daarvan.

Désir: “De parkeermeters zijn al geprogrammeerd volgens de noden van het gewestelijke parkeeragentschap, en per half uur betalen is niet meer mogelijk. Het parkeeragentschap werkt momenteel met uitbater Vinci Park samen om betalen per gsm mogelijk te maken. De tarieven zullen echter blijven zoals ze nu zijn. Geen extra halfuurtjes meer, met andere woorden, alleen volle uren.”

Tegen september is het de bedoeling dat alle Brusselse gemeenten hun lokale parkeerplannen hebben afgestemd op het nieuwe Gewestelijke Agentschap. Voor Elsene blijft de uitbating van het parkeerbeleid - ook al is de controle verschoven van gemeente naar gewest - voorlopig in handen van Vinci Park, het bedrijf waarmee Elsene al sinds 2009 samenwerkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni