Grouwels: '3.000 jobs op komst in haven'

© brusselnieuws.be
03/12/2013

De Brusselse regering heeft de voorbije jaren belangrijke stappen gezet die op termijn voor 3.000 bijkomende arbeidsplaatsen in de haven van Brussel moeten zorgen. Dat zegt havenminister Brigitte Grouwels (CD&V) in een reactie op kritiek van Elke Roex (SP.A).

Grouwels beloofde in 2010 al 1.500 havenjobs maar daar is nog niets van in huis gekomen, stelde parlementslid Elke Roex (SP.A). "Kritiek van oppositielid Roex in haar kenmerkende verzuurde stijl", aldus Grouwels in een communiqué.

De minister wijst erop dat de haven 12.000 jobs kon behouden ondanks de economische crisis en dat er op termijn nog eens 3.000 zullen bijkomen. "Roex vergeet gemakshalve dat het niet aan de politiek is om rechtstreeks banen te creëren", klinkt het.

"In tegenstelling tot wat Roex denkt, leven we in Brussel gelukkig niet in een socialistische planeconomie. Het is aan de politiek om een kader te realiseren, zodat deze banen door de private sector gerealiseerd kunnen worden."

En de regering maakt werkt van dat kader, aldus Grouwels. Ze wijst in dat verband op het geplande distributieplatform op Schaarbeek-Vorming, het sorteercentrum op de Carcoke-site (tegen 2016), een bedrijvenzone op het voormalige BILC-terrein (tegen 2017) en de vrijhandelszone langs het kanaal van Thurn & Taxis tot Anderlecht.

Verder toont de minister zich wel blij dat "SP.A ook het belang van werkgelegenheid in de haven heeft ontdekt. Enkele jaren geleden wilde de partij nog de werkgelegenheid in de haven opofferen om er exclusieve lofts te bouwen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni