Grote verkeersdrukte verwacht in Vijfhoek dinsdag

© FM Brussel
31/08/2015

Begin september is er altijd meer verkeer, en dat zal volgens schepen van mobiliteit Els Ampe (Open VLD) nu nog meer het geval zijn. Enerzijds door de nieuwe bestemmingslus in het centrum, maar ook door de werkzaamheden aan de Belliardstraat en aan Schuman. Ze verwacht dan ook grote verkeersdrukte. Deze maandag is het nog kalm.

Omdat morgen het nieuwe schooljaar van start gaat zal het vooral rond de scholen erg druk zijn, zegt Els Ampe. "Dat is klassiek zo, ook andere jaren toen er nog geen voetgangerszone was, was het altijd extra druk op de scholen. Ik denk ook dat het interessant is voor veel ouders die in het centrum wonen, om hun kinderen met de fiets naar school te laten gaan. De situatie is nu veel interessanter voor fietsers dan vroeger."

Nieuwe weg
Els Ampe raadt aan om na te denken hoe je precies naar het werk gaat. "De bussen rijden anders, het verkeer is anders georganiseerd, dus het is vooral belangrijk om goed op te letten en een nieuwe weg naar je werk te kiezen."

Eind juni ging het nieuwe verkeersplan voor de Vijfhoek in Brussel van start. Toen was het een dag erg druk, maar de maand september zou wel eens de grote test kunnen worden.

Voorlopig komen er geen aanpassingen aan de autovrije centrale lanen. De testfase van het circulatieplan duurt acht maanden, dus zeker tot en met februari 2016.

Deze maandag is het overigens nog erg kalm, zowel in de Vijfhoek als op de Kleine Ring.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni