© bpost - Katoen Natie

Grootste postsorteercentrum stap dichterbij

JCO, LV
© brusselnieuws.be
30/01/2015

De overlegcommissie van de Stad Brussel gaf deze week een positief advies voor de bouw van een nieuw sorteercentrum voor bpost. Dat komt op de oude Carcokesite in Neder-Over-Heembeek en wordt het grootste sorteercentrum van het land, goed voor 1.500 jobs.

In 2017 zou het nieuwe sorteercentrum operationeel moeten zijn. "Na dit positief advies verwachten we over enkele maanden de bouwvergunning", zegt Thomas Claus, projectverantwoordelijke bij Katoennatie, dat het complex bouwt in opdracht van bpost. "Zonder onverwachte tegenslagen kunnen we dan nog dit jaar met de werken starten en klaar zijn in 2017."

Het bestaande sorteercentrum Brussel X in Anderlecht is te klein geworden door de groei van het pakjesverkeer. "We verwerken nog altijd veel meer brieven dan pakjes maar het volume brieven neemt wel af", zegt bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck. "Het aantal pakjes neemt daarentegen jaar na jaar toe door de groeiende populariteit van e-commerce. Het nieuwe Brussel X zal naast brieven alle pakjes van het land verwerken. Nu gebeurt dat verspreid over enkele vestigingen."

Het nieuwe sorteercentrum is goed voor 1.500 jobs, meer dan dubbel zoveel als vandaag in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni