Groenen niet opgezet met afvalplan

© brusselnieuws.be
25/10/2014

Oppositiepartijen Ecolo en Groen hebben het afvalplan van staatssecretaris voor Netheid Fadila Laanan (PS) opnieuw onder vuur genomen. “Een verkapte besparing: meer geld voor minder dienstverlening.”

Laanan is onder meer van plan een nieuw ophaalsysteem in te voeren. Daarbij zouden het PMD en het oud papier wekelijks opgehaald worden, in plaats van tweewekelijks. Daartegenover staat dat de witte zak met restafval ook nog maar een keer per week wordt opgehaald.

Dat klinkt als een vereenvoudiging, maar vooral de Brusselaars in de armere wijken zullen eronder lijden, denkt parlementslid Annemie Maes (Groen). “De inwoners van die wijken wonen klein, te klein vaak, en hebben helemaal geen plaats om hun huisvuil een week lang te bewaren.”

De groenen vinden het plan te geïmproviseerd, en wijzen erop dat er in drie jaar tijd al drie PS-staatssecretarissen zijn gepasseerd (Emir Kir, Rachid Madrane en nu Fadila Laanan, red.), elk met een eigen afvalplan. “Het resultaat vandaag is echter dat Brussel nog steeds een vuile stad is, er slechts 30 procent afval gesorteerd wordt en de dienstverlening achteruit gaat.”

“We vrezen dat het nieuwe plan een verkapte budgettaire oefening is: meer geld voor minder dienstverlening”, zegt Arnaud Pinxteren (Ecolo).

De groenen willen een aangepast plan dat rekening houdt met de karakteristieken van de Brusselse wijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni