Groenen delen kritiek van onderzoekers op centrumplan

© brusselnieuws.be
26/06/2014

Groen en Ecolo treden de kritiek bij van zes onderzoekers over de centrumplannen van het Brusselse stadsbestuur. “De Stad houdt krampachtig vast aan een politiek compromis.”

De groene fractie deelt de analyse, die woensdag in Brussel Deze Week en La Libre verscheen. Zes onderzoekers van vijf universiteiten tonen zich daarin erg kritisch over de plannen van het stadsbestuur voor de Vijfhoek. Ze laken met name de gebrekkige bereikbaarheid met het openbaar vervoer in de plannen. Ook het gebrek aan visie op de openbare ruimte doet hen een fiasco vrezen.

De groene partijen wijzen erop dat ze zelf eerder al met een alternatief plan naar buiten traden. Dat plan heeft geen parkeerlus rond de autovrije zone, maar lussen die auto’s weer uit het centrum leiden.

De groenen willen ook een betere benutting van de bestaande ondergrondse parkings, voor er nieuwe bijkomen.

De ecologisten vragen dat alle geëngageerde Brusselaars die het opnemen voor meer levenskwaliteit, zich laten horen. “Het stadsbestuur sluit zich op in haar ivoren toren”, stellen Bart Dhondt (Groen) en Marie Nagy (Ecolo). "Het houdt krampachtig vast aan haar politiek compromis en legt alle kritiek naast zich neer. Hoelang zal ze dit nog kunnen volhouden?”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni