Groen: ‘Strategie 2025 is oude wijn in nieuwe zakken’

© brusselnieuws.be
18/06/2015

Strategie 2025, het grote economische plan van de Brusselse regering, is grotendeels bekende stof. Dat zeggen oppositiepartijen Groen en Ecolo. “De verschillen met de New Deal uit 2011 zijn minimaal.”

De nieuwe economische strategie bevat volgens de groenen wel veel goede maatregelen. “Maar die zijn allemaal al bekend en eerder aangekondigd”, zegt Groen-fractieleider Bruno De Lille. “Wij vragen dan ook dat de Brusselse regering haar energie steekt in het uitvoeren van de afgesproken plannen in plaats van om de zoveel maanden een nieuwe verpakking te verzinnen om de indruk van dynamiek en daadkracht te geven."

De Lille verwijst daarbij naar de New Deal, een plan van de vorige regering, waar Groen wel deel van uitmaakte, dat vooral jonge werklozen aan de slag moest krijgen.

Dat Vlaanderen weigerde om de nieuwe strategie te ondertekenen, is een blamage voor minister-president Rudi Vervoort (PS), vinden de groenen. “Hij heeft dat bovendien voor een groot deel aan zichzelf te danken. Natuurlijk zijn onderwijs, vorming en mobiliteit van levensbelang voor Brussel, maar ze kunnen alleen maar aangepakt worden samen met Vlaanderen”, klinkt het. “Dat betekent dat men niet eerst communiceert maar eerst overlegt.”

Onvrede is er ook over het gebrek aan maatregelen voor het leefmilieu. “Men suggereert dat men milieu-bekommernissen wil opofferen voor economische maatregelen. Dit lijkt ons een kortzichtige aanpak die zich op termijn alleen maar tegen Brussel kan keren”, zegt Ecolo-fractieleidster Zoé Genot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni