nationaal voetbalstadion

Groen: 'Stad steekt 6 miljoen euro in stadion'

© FM Brussel
05/10/2015

Het Brusselse stadsbestuur plant dit jaar nog meer dan 6 miljoen euro extra uitgaven voor het geplande Eurostadion. Dat moet volgens oppositiepartij Groen blijken uit de agenda van de gemeenteraad vanavond.

Zowat 5 miljoen gaat naar de inrichting van onder meer de parking onder het stadion, 700.000 euro gaat naar een stedenbouwkundige studie, en 400.000 euro naar advocatenkosten. Bovenop de al gemaakte kosten bedragen de uitgaven voor het Eurostadion dit jaar al bijna 8 miljoen euro, meent gemeenteraadslid Bart Dhondt (Groen). Hij vraagt vanavond duidelijkheid van schepen van Sport Alain Courtois (MR).

"Alain Courtois gaat voor ons in feite al all-in in een pokerspel waarbij helemaal nog niet duidelijk is of die eerste steen ook gelegd zal worden", zegt Dhondt. "Schep klaarheid in de zaak, maak duidelijk welk financieel engagement de Stad Brussel en het Gewest aangaan voor de realisatie van dit stadion. En vooral: stort ons als Brusselse belastingbetaler niet in een financieel avontuur waar we eigenlijk nog niet weten waaraan we ons mogen verwachten."

Eerder was al bekend dat de Stad na de voltooiing van het stadion jaarlijks 4 miljoen zal betalen voor de uitbating van het stadion. Politici hebben altijd beloofd dat er geen overheidsgeld naar het stadion zou gaan. Eind vorige maand raakte nog bekend dat voetbalclub Anderlecht de huurprijs voor het stadion te hoog vindt. Sindsdien zit het dossier vast.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni