© Photonews

Groen over plaatstekort: 'We worden schande van Europa'

© FM Brussel
28/08/2014

Oppositiepartij Groen ziet het enorme plaatsgebrek in de Nederlandstalige Brusselse scholen als "een logisch gevolg van het gebrek aan investeringen". De partij blijft voorstander van een grote uitbreiding van de capaciteit.

"De vorige Vlaamse regering heeft nagelaten voldoende middelen uit te trekken om genoeg scholen te bouwen, en dit is er het gevolg van", reageert Bruno De Lille (Groen) bij FM Brussel. "En wat gaan we nu doen met die kinderen? Ze gewoon op straat laten rondzwerven?"

Groen was altijd al voorstander van een fikse uitbreiding van het Brusselse Nederlandstalige onderwijs.

De partij riep vlak voor de verkiezingen nog op om 425 miljoen euro te investeren in het bouwen van 55 nieuwe scholen. “In Brussel is een van de fundamentele rechten niet meer gegarandeerd: een plek op school. Dit kunnen we niet aanvaarden”, zei Elke Van den Brandt, huidig Brussels Groen-parlementslid, toen.

Bruno De Lille noemt het nu ongelooflijk "dat je als maatschappij tegen die gezinnen zegt: ga maar ergens anders. Tegelijk hoor ik de nieuwe Vlaamse regering zeggen dat er ook nog bespaard moet worden op onderwijs. Eigenlijk worden we hier de schande van Europa mee."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni