Nieuwe Graanmarkt Bart Dhondt Marie Nagy

Groen: 'Nu ook drie andere parkings schrappen'

© FM Brussel
26/02/2015

Oppositiepartijen Groen en Ecolo zijn blij dat de Stad de geplande parking onder het Vossenplein laat varen. "One down, three to go", reageert gemeenteraadslid Bart Dhondt. Met andere woorden: ook de drie andere geplande parkings moeten geschrapt worden, vinden de groenen.

De Stad heeft donderdag aangekondigd dat er geen parking komt onder het Vossenplein. "Een heel goede zaak”, reageert Dhondt op FM Brussel. “Maar nu verwachten we ook een schrapping van de parkings onder het Rouppeplein, Ijzer en de Nieuwe Graanmarkt.”

Want extra parkeerplaatsen zijn volgens Groen niet nodig. “Er is nooit een duidelijke reden gegeven waarom er bijkomende parkings nodig zijn. Nu al is er een overaanbod aan parkeerplaatsen in de Vijfhoek. Wij willen dat het stadsbestuur een nieuwe confrontatie met bewoners vermijdt, het gezond verstand laat regeren, en ook de andere parkings schrapt.”

Groen vindt het positief dat er veel tegenkanting van burgers kwam. “Ze waren terecht bezorgd dat nieuwe parkings extra autoverkeer zouden aantrekken en de leefbaarheid verder onder druk zouden zetten. Wij hopen dan ook dat het stadsbestuur de ingezette bocht doorzet.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni