Groen licht voor uitbreiding Woluwe Shopping

© brusselnieuws.be
23/10/2014

Het Woluwe Shoppingcentrum mag uitbreiden met extra winkelruimte en parking. De overlegcommissie heeft daarvoor een gunstig advies gegeven, waardoor de weg openligt naar een bouwvergunning.

De uitbreiding van Woluwe Shopping is goed voor 11.000 vierkante meter, wat een vijfde is van de huidige oppervlakte. Er komen ook 269 extra parkeerplaatsen. Voor de hele onderneming moet een nieuw winkelgebouw opgetrokken worden op de hoek van de Sint-Lambertusstraat en de Paul-Henri Spaakpromenade. De nieuwe parking, met drie verdiepingen, komt er langs het Woluwedal.

Met de vergroting wil Woluwe Shopping zijn aanbod diversifiëren en zo het hoofd bieden aan de toekomstige concurrenten Docks Bruxsel, Europea en Uplace. In het nieuwe gebouw zal plaats zijn voor een vijftiental winkels.

De uitbreidingsplannen zijn niet nieuw. In 2009 werd er al een eerste keer een poging gedaan, maar die stuitte toen op protest uit de buurt en van de gemeente. Daarom werd vorig jaar een nieuw, meer bescheiden, project naar voor geschoven.

De overlegcommissie heeft wel een aantal voorwaarden aan haar positieve advies gekoppeld. Zo moet er ook een personeelsparking komen en moeten de in- en uitgangen aan de Sint-Lambertusstraat geschrapt worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni