Groen licht voor fietspad op Groendreef

JCO
© brusselnieuws.be
30/01/2015

De overlegcommissie van de Stad Brussel heeft haar fiat gegeven voor een nieuw verhoogd fietspad in twee richtingen langs de Groendreef.

Het project voorziet in een tweerichtingsfietspad aan de kant van de ventweg van de Groendreef. Het nieuwe fietspad loopt tussen het Redersplein en de Jules De Troozsquare.

Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om de verkeersveiligheid in de buurt van gemeenteschool Klavertje Vier te verbeteren. Auto's worden gedwongen trager te rijden op het kruispunt van de Masuistraat en de Groendreef. Daarom wordt er een verkeerseiland aangelegd en wordt de bocht versmald.

Ook het zebrapad in het begin van de Masuistraat wordt beveiligd door de oversteek in twee keer te laten gebeuren. De oversteek van het kruispunt met het Redersplein wordt dan weer verkort en er komt een zebrapad.

Door het positieve advies van de overlegcommissie kan Mobiel Brussel nu een bouwvergunning krijgen van de Stad. Pas daarna kunnen de werken van start gaan.

De overlegcommissie legt wel twee voorwaarden op: er moet overleg komen met de cel Mobiliteit van de Stad Brussel en er moet nieuwe straatverlichting komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni