Grimbergen wil meer inspraak in grote dossiers

© FM Brussel
29/09/2014

Grimbergen vraagt aan Vlaanderen dringend meer inspraak in een aantal grote projecten in en rond de gemeente, zoals het nationale stadion, winkelcentrum Uplace en de uitbreiding van de Ring.

Dat zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V) in een brief aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

Maar ook de komst van winkelcentra Neo en Docks Bruxsel in Brussel baren Grimbergen zorgen, zegt burgemeester Marleen Mertens.

“Het is een zwaar belaste omgeving, dus willen we dat daar zeer degelijk over nagedacht wordt”, zegt Mertens aan FM Brussel. “We willen ook betrokken worden. Als lokaal bestuur weten wij wat er leeft bij onze inwoners.”

Voor het nationale stadion wil Grimbergen meer duidelijkheid rond de verkeersafwikkeling en de haalbaarheid van het project. Het stadion komt op Parking C van de Heizel, en die ligt op het grondgebied van Grimbergen.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni