Grimbergen: ‘Stadion op tijd klaar krijgen lijkt onhaalbaar’

© brusselnieuws.be
19/09/2014

Burgemeester van Grimbergen Marleen Mertens (CD&V) denkt niet dat het geplande stadion op Parking C op tijd klaar zal raken om het EK 2020 te ontvangen. De gemeente legt ook opnieuw haar eisenpakket op tafel bij de bouwmeesters.

De gemeente Grimbergen, altijd al een koele minnaar van de bouw van het nieuwe stadion op haar grondgebied, denkt niet dat de bouwwerkzaamheden op tijd zullen klaar zijn om de wedstrijden van het EK voetbal te ontvangen. Dat schrijft deredactie.be.

“Het lijkt me quasi onmogelijk om de bouw en de ontsluiting van het stadion te realiseren”, bevestigt burgemeester Mertens aan brusselnieuws.be. “Het is ook niet de eerste keer dat ik dat zeg. Maar de initiatiefnemers denken van wel, dus we zullen zien.”

Grimbergen is vooral bezorgd om mogelijke nadelige gevolgen voor de gemeente. “Wij hebben een eisenpakket en zullen dat nu opnieuw op tafel leggen. We blijven erbij dat de overlast voor onze inwoners tot een minimum beperkt moet worden.”

In de eisenbundel vraag Grimbergen onder andere dat er een geluids- en lichtstudie komt en dat het aantal parkeerplaatsen op Parking C behouden blijft. De gemeente eist ook dat de kosten voor extra politiebewaking verhaald worden op de toekomstige exploitant.

Positieve gevolgen voor Grimbergen ziet de burgemeester niet meteen. “Al zal ik er voor Grimbergen het maximum proberen uit te halen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni