Greenpeace portretteert milieuministers als klimaatsceptici

© brusselnieuws.be
22/09/2015

Brussels minister voor Milieu Celine Fremault (CDH) duikt op in een nieuwe campagne van Greenpeace België. Net als haar collega’s in de andere gewesten wordt ze als klimaatscepticus bestempeld.

‘I don’t believe in global warming’, luidt de begeleidende tekst bij het portret van Fremault in de fontein aan de Vismarkt. De zin verdwijnt daarbij gedeeltelijk onder de waterlijn. Het beeld haalt de mosterd bij een initiatief van de Britse graffitikunstenaar Banksy.

Elders in het land duiken soortgelijke graffitiportretten op van Fremaults Vlaamse evenknie Joke Schauvliege (CD&V) en andere ministers.

Met de actie wil Greenpeace aanklagen dat België niet daadkrachtig genoeg optreedt tegen de klimaatopwarming. De organisatie hekelt ook dat er nog geen intra-Belgisch akkoord is over de verdeling van de uitstoot over de gewesten.

Fremault repliceert bij de RTBF dat ze ‘verwonderd’ is over de actie. Volgens de minister is ze wel degelijk actief. Ze wijst onder meer naar het Brusselse plan Lucht-Energie-Klimaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni