Gosuin plant premie voor oudere werknemers die jongeren opleiden

© Belga
10/02/2016

Brussels minister van Werk Didier Gosuin (DéFI) doet woensdag in L'Echo zijn voorstellen voor de hervorming van het doelgroepenbeleid uit de doeken. Die voorstellen voorzien meer aandacht voor de activering van jongeren en langdurig werklozen. Bedoeling is ook om de oudere Brusselse werknemers (niet-pendelaars) te belonen.

Gosuin werkt aan een systeem waarbij bedrijven een premie krijgen als ze werken met een opleidingssysteem waarbij jonge werknemers worden opgeleid door oudere werknemers. Het bedrag van de premie ligt nog niet vast. Meer in het algemeen wil Gosuin het beleid rond oudere arbeidskrachten (via RSZ-kortingen) aanpassen omdat het nu vooral ten gunste is van werknemers uit andere gewesten (58 procent).

De DéFI-minister wil het beleid toespitsen op werknemers tussen 55 en 64 jaar, waardoor de korting voor 65-plussers wegvalt. Er wordt ook gesleuteld aan het loonplafond voor de bedrijven die gebruikmaken van de RSZ-korting. "Met die wijzigingen zullen de maatregelen in totaal betrekking hebben op minder mensen. Maar ze zullen in verhouding meer ten gunste komen van de Brusselaars", aldus Gosuin. Hij hoopt dat het nieuwe kader in juli 2016 van start kan gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni