Reacties
6
Sharing = caring
E-mail

Gordel doet 40 gemeenten aan

door © brusselnieuws.be
Brussel, Rand

In de nieuwe Gordel-formule wordt het gebied uitgebreid van de 19 randgemeenten rond Brussel tot de 40 gemeenten van de groene gordel. Er worden ook meer toeristische trekpleisters aangedaan. De zomer lang zal kunnen geparticipeerd worden aan het aanbod, met een apotheose in het eerste weekend van september. Dat meldt Ring TV.

Nieuwe formule voor de Gordel in 2013.

De Vlaamse regering bespreekt vrijdag de ontwerpnota over de Gordel, maar de regionale televisiezender kon de nota al inkijken.

Organisator Bloso kondigde vorig jaar aan dat de Gordel in 2013 op een andere manier zou georganiseerd worden. Samen met Toerisme Vlaanderen, de provincie Vlaams-Brabant en Radio 2 zou gezocht worden naar een nieuwe formule. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) verzekerde "dat er de eerste zondag van september zeker opnieuw een Vlaams, sportief, recreatief, familiaal, toeristisch evenement georganiseerd wordt in de Rand".

Toeristische trekpleisters
Uit de ontwerpnota blijkt volgens Ring TV dat alle 40 gemeenten actief zullen betrokken worden bij de organisatie en de uitwerking van het parcours. Jaarlijks worden één of twee dorpen in de kijker gezet. De traditionele gordeltrefpunten Dilbeek, Zaventem, Overijse en Sint-Genesius-Rode verdwijnen en worden verplaatst naar toeristische trekpleisters. Dat zijn bij voorbeeld het Kasteel van Gaasbeek, het Afrikamuseum of de Plantentuin. Ook de faciliteitengemeenten krijgen een prominente plaats in het gebeuren.

Het slotmoment heeft ook in die nieuwe Gordel-formule plaats tijdens het eerste weekeined van september. Het nieuwe aanbod zal op toeristisch en sportief vlak een hele zomer lang onder de aandacht gebracht worden.

Reacties
6
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.