Reacties
7
Sharing = caring
E-mail

Goed Gerief: Chez Rosario

door Jean-Marie Binst © Brussel Deze Week

Pendelende ambtenaren uit de Zuidertoren halen er 's middags een Italiaans broodje. Maar Chez Rosario staat bij een veel breder, vooral Italiaans, publiek bekend, in deze tijd van het jaar bijvoorbeeld voor de tientallen soorten kerstcake.

Als ik samen met een leverancier de kruidenierszaak binnenstap, krijgt de man achter mij een vriendelijk "Buongiorno, artista" te horen. De winkel van de Siciliaanse familie Bordonaro is het mekka van de kazen, vleeswaren, pasta, olie en zoveel meer Italiaanse voedingsmiddelen. Veertien jaar geleden opende vader Rosario Bordonaro de kleinhandel, terwijl zijn schoonbroer eenzelfde soort delicatessen als groothandelaar sleet. Inmiddels staat ook moeder Bordonaro, de dochter en de gespierde zoonlief - zo weggeplukt van de filmset - achter de toog, samen met trouw personeel. Eén grote famiglia, dus. "Ik hoef niet op te boksen tegen de grootketen die Italiaanse producten verkoopt, want ik zorg voor een speciaalaanbod tegen onklopbare prijzen," begint Rosario. "Met de feestdagen maken we manden vol Italiaanse producten en een lekker flesje Italiaanse schuimwijn, of een Brunello di Montalcino als de klant voor topkwaliteit betalen wil. Van de traditionele cake panettone bijvoorbeeld vind je bij ons meer dan tien varianten, uit verschillende regio's en met verschillende smaken en vullingen. Terwijl een vrachtwagen bij een supermarkt hooguit twee smaken afzet."

Rosario Bordonaro heeft niet gelogen: het gamma lonkt verleidelijk. Blikken trommels met gebak en koek. Zoetigheden als van Gianduia, gegeerd sinds 1865. En zelfs een tiramisu in diepvriesverpakking, zo ingevoerd van Pasticceria Manzone. In eerste instantie leeft de zaak van de kaas- en vleesstand, waar Genovese lookworst verbroedert met verse ricotta della Regio­ne Liguria. Ook oude pecorino, 'zwemmende' mozzarella in grote en kleine klompen en paddenstoelenpasta's met truffels zijn in dit huis niet te versmaden.

"Een aantal producten importeren we zelf, zodat 95 procent van alles in huis echt typisch Italiaans is," onderstreept Bordonaro. Al vonden we ook een grote doos gedroogde stokvis uit Noorwegen. Voorts kunt u hier terecht voor pastamerken als Poiatti, Pirro, Pastificio Al, Corradi en Agnesi met vreemdsoortige vormpjes als occhi (ringen), trecce (kleine vlechten) en corallini (koraalpasta) voor in de soep. Aan een groot pak gedroogde oreganotakjes doe je hier een gouden zaak voor je huisgerechten, al is ook het uitproberen van een Peroni-biertje, minder bekende waters en perziksap van Santal zeer aan te bevelen. Voor uw schoolgaande kinderen kunt u hier een pretentieloos, overheerlijk fruitsapje in brik kopen van de Italiaanse producent Damni: drie stuks voor 1,10 euro. Zo leert het kleine grut tijdig mee te genieten van de gezonde Italiaanse keuken.

:: Chez Rosario & Fils, Eloystraat 22, 1070 Anderlecht, 02-251.91.74.
Open: van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur

Reacties
7
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.

Brussel in uw mailbox?

Abonneer u nu gratis op onze nieuwsbrieven.