Gezien: Winterpret wordt opgebouwd (en straks misschien geannuleerd)

LB
© brusselnieuws.be
23/11/2015

Terreurdreiging of niet, de opbouwwerken van Winterpret gingen het voorbije weekend door. De kerstversiering steekt daarbij fel af tegen het militaire machtsvertoon. Of het massa-evenement überhaupt doorgaat, is onzeker. Met dreigingsniveau 4 lijkt dat onwaarschijnlijk.

De opening van de kerstmarkt Winterpret is gepland voor vrijdag 27 november.

Of het grootste kerstevenement van ons land - goed voor 1,5 miljoen vaak buitenlandse bezoekers - ook echt plaatsvindt, is echter nog steeds onduidelijk. De uiteindelijke beslissing daarover zal pas vrijdag in extremis worden genomen, zegt een woordvoerster van schepen van Toerisme Philippe Close (PS) aan onze redactie. "Met terreurdreigingsniveau vier moet je dat van dag tot dag bekijken."

"Als ook eind deze week dreigingsniveau vier behouden blijft is het zeer de vraag of de kerstmarkt van start kan gaan", klinkt het nog op het kabinet van Close.

Winterpret is van groot belang voor de economie in het centrum. Naast de handelaars op de kerstmarkt zorgen de vele bezoekers ook voor omzet in de hotelsector, de horeca en andere handelszaken in het centrum.

Omdat het parcours niet op een dag opgebouwd wordt, waren ook het voorbije weekend mensen de stad in een kerstjasje aan het steken, met bewaking van het leger. En onder toezicht van enkele CNBC-journalisten en een paar verweesde toeristen en Brusselaars.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Events & Festivals, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni