© Said Al Haddad (FM Brussel)

Gezien: tentenkamp van asielzoekers in Maximiliaanpark

© brusselnieuws.be
01/09/2015

In het Maximiliaanpark in de Noordwijk van Brussel overnachten honderden asielzoekers en vluchtelingen. De nieuwkomers proberen een asielaanvraag in te dienen bij de Dienst Vreemdelingenzaken, maar die dienst kan de grote toestroom niet bijhouden.

Vanmorgen voor acht uur stonden al honderden mensen in de wachtrij om een asielaanvraag in te dienen bij DVZ. Gisteren werd daar opnieuw een recordaantal asielzoekers (500) geweigerd, 200 mensen kregen een papier om vandaag terug te keren.

Ondertussen brengen de vluchtelingen de nacht door in het Maximiliaanpark vlakbij. Sommigen slapen op de grond, met enkel een deken, anderen slapen in tenten. Het vuilnis stapelt zich ondertussen ook op in het park.

De NGO's Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Ciré trokken al aan de alarmbel. “De wachtzaal is te klein, mensen worden teruggestuurd en gevraagd om op een andere dag hun asielaanvraag in te dienen. Omdat ze niet geregistreerd worden, zijn ze officieel nog geen asielzoekers en kunnen ze ook niet terecht bij Fedasil voor een opvangplaats. Mannen, vrouwen en kinderen belanden hierdoor op straat”, klinkt het in een mededeling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni