Gezien: snelst verdwijnende fietspad ooit

KH
© brusselnieuws.be
01/12/2015

Het fonkelnieuwe fietspad aan het Zuidstation is enkele dagen na de verfwerken al weer verdwenen, stelden we vast. De weersomstandigheden wierpen roet in het eten.

Een trotse Pascal Smet (SP.A) stuurde amper een week geleden een communiqué uit. De aartsgevaarlijke Fonsnylaan aan het Zuidstation had eindelijk een fietspad, kondigde de Brusselse minister van Mobiliteit aan.

Enkele dagen later blijkt van die nagelnieuwe verfstrook nauwelijks nog iets over. Op het gedeelte tussen de Kleine Ring en het station is het pad helemaal verdwenen. Verderop is de verf dan weer zwaar gehavend.

Navraag bij de minister leert dat de weersomstandigheden het fietspad parten spelen. “De verf hecht niet goed door de regen. Nog voor het eind van de week willen we een tweede laag aanbrengen, die hopelijk beter kleeft.”

Ongebruikelijk
Fietspaden aanbrengen in deze tijd van het jaar is hoe dan ook erg ongebruikelijk, net omwille van de vaak koude en vochtige weersomstandigheden.

In de lente pas komt dan een meer duurzame, thermoplastische laag. Die is wat dikker, maar kan nu nog niet meteen worden aangebracht.

Op termijn wil de minister op die plek een gescheiden fietspad. Dat kan bijvoorbeeld door het gebruik van biggenruggen, afgeronde betonblokken die zich nu al aan de buitenzijde van het pad bevinden. Een definitieve materiaalkeuze gebeurt pas later.

De situatie een week geleden:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni