Gezien: Jean-Claude Van Damme krijgt wollen onderbroek

© brusselnieuws.be
16/02/2015

Het standbeeld van Jean-Claude Van Damme aan het Westland Shopping Center in Anderlecht heeft afgelopen weekend even een opvallende wollen outfit aangemeten gekregen. Een actie van het collectief ‘Yarn Bombing Bruxelles’.

Van Damme kreeg een groot hart rond de nek, een Amerikaanse vlag als onderbroek en wollen kousen.

“De actie draait om Valentijn”, zegt kunstenaar Ognev Vlaminck, zelf lid van het collectief. “We beslissen altijd samen over acties en een van onze leden had vroeger een oogje op Jean-Claude Van Damme. Vandaar het idee en het hart om de nek. De Amerikaanse onderbroek verwijst er dan weer naar dat Van Damme tegenwoordig meer Amerikaan dan Belg is.”

Yarn Bombing, of wildbreien, is een vorm van straatkunst waarbij objecten in het straatbeeld opgefleurd worden met kleurrijk breiwerk. Het is niet de eerste keer dat het collectief zo’n actie onderneemt. Eerder kregen een boom op het Hendrik Conscienceplein in Elsene en de fietsnietjes aan station Brussel Luxemburg een wollen jas aangemeten.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni