hanzenhoeder 1

Gezien: Ganzen bij de Wetstraat (bis)

Danny Vileyn
© Brussel Deze Week
23/04/2014

Nijlganzen mogen dan exoten zijn, ze weten precies wel waar de macht huist. Getuige deze familie nabij het federaal parlement.

Drie jaar geleden spotten wij een moedergans met drie kleintjes in de Wetstraat, vandaag zijn ze met zeven, twee volwassen exemplaren en vijf kleintjes. Het beeld werd genomen aan het kruispunt van Treurenberg en Koningsstraat, vlakbij de Wetstraat. Allicht heeft niet de machtsconcentratie in de buurt met hun ruimtelijke voorkeur te maken, maar het nabijgelegen Warandepark.

De dieren moeten behoorlijk geïntegreerd zijn: je in het Brussels verkeer wagen is niet evident. De foto werd vorige week vrijdag om zes voor acht ‘s ochtends genomen, midden in de spits dus, maar het was wel Paasvakantie. En bovendien Goede Vrijdag. Dat betekent minder auto’s en misschien stemt de dag ook tot mildheid.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni