© David Nassel

Gezien: Aan de afgrond in Centraal Station

© brusselnieuws.be
20/03/2015

Selfierage in het Centraal Station vandaag. Op de vloer van de inkomhal was namelijk een 3D-tekening van een waterput gemaakt, naar aanleiding van Wereldwaterdag zondag.

De tekening is een initiatief van de Protos, een ngo die zich inzet voor beter waterbeheer. Die deed dat ter gelegenheid van Wereldwaterdag, waarop een groot publiek wordt geïnformeerd over de waterproblematiek.

“Er zijn nog steeds miljoenen mensen zonder drinkbaar water in grote delen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika”, aldus Protos. “Een tiende van de wereldbevolking beschikt niet over drinkbaar water. Door de klimaatverandering is het bovendien niet onmogelijk dat zich ook bij ons watertekorten zullen voordoen.”

De tekening was voor heel wat reizigers alvast de gelegenheid om de smartphone boven te halen en zichzelf te (laten) vereeuwigen. Ook tvbrussel maakte er een reportage, die u onder de foto's of bovenaan terugvindt.

#protos #water #WorldWaterDay pic.twitter.com/2RK2zriEmi

— Chloé Buyse (@Chloebuyse) 20 maart 2015

Drinkbaar water: een basisrecht voor iedereen! #protos #water #humanrights pic.twitter.com/BN1c4gFpEc

— Rémy Bonny (@RemyBonny) 20 maart 2015

Op de bres in Bxl-Centraal voor wereldwijde watertoegankelijkheid for all. 1 op 10 zit zonder #water #protos pic.twitter.com/4dCOp12uUN

— Nicolas Dewulf (@nicoot) 20 maart 2015

Protos maakt een waterput in het Centraal-Station #water #protos #wereldwaterdag pic.twitter.com/93Zs1JxGVH

— Vincent (@vincentvolc) 20 maart 2015

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni