Gewest stemt voor zondagswinkelen in Vijfhoek

© brusselnieuws.be
24/04/2015

De Brusselse regering heeft donderdag een positief advies gegeven over de vraag van Brussel-Stad om het centrum van de hoofdstad, de Vijfhoek, het statuut van toeristische zone toe te kennen. Daardoor kunnen de handelszaken daar zeven dagen op zeven open blijven, waardoor winkelen op zondag mogelijk wordt.

Dat vernam persbureau Belga gisteren. Daarmee komen de zondagopeningen weer een stap dichterbij.

Sinds de zesde staatshervorming is ook het advies nodig van het Gewest, maar de formele beslissing over het bekomen van het statuut van toeristische zone moet door federaal minister van Middenstand Willy Borsus (MR) genomen worden.

Begin februari vroeg de Brusselse gemeenteraad met een brede meerderheid aan minister Borsus de erkenning van de Vijfhoek als toeristische zone. Dat gebeurde op initiatief van de schepen van Handel, Marion Lemesre (MR), om de handel in het centrum van de stad aan te zwengelen. Zowel Unizo als de vakbonden zijn echter tegen.

Vorige week kondigde Lemesre in de rand van de voorstelling van het programma 20 jaar Brussels Jazz Marathon aan dat de handelszaken in de Vijfhoek open zullen zijn op 24 mei. Dat geldt dat weekend ook voor de winkels in de Nieuwstraat, die normaal enkel op de eerste zondag van de maand hun deuren zouden mogen openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni