Gewest brengt economische diensten samen onder één dak

© brusselnieuws.be
06/05/2015

Drie agentschappen van het Gewest zitten voortaan samen in een gerenoveerd kantoorgebouw langs de Charleroisesteenweg. Het gaat om Atrium (handel), Imulse (ondernemerschap) en Innoviris (innovatie). De operatie moet de dienstverlenging van de overheid aan ondernemers en bedrijven verbeteren.

Huisnummer 110 langs de Charleroisesteenweg in Sint-Gillis is voortaan een belangrijk adres voor (kandidaat-)ondernemers. Zij kunnen er terecht bij uiteenlopende experten voor advies en steun. Recent bleek nog dat het economisch beleid in Brussel heel erg versnipperd is.

"Er is een gebrek aan wisselwerking tussen de verschillende actoren”, zei minister van Werk en Economie Didier Gosuin (FDF) bij de inhuldiging. “Dankzij deze fysieke hergroepering zal zich een nieuwe dynamiek kunnen ontwikkelen waarmee de Brusselse economie kan worden aangezwengeld en waarmee jobs kunnen worden gecreëerd. "

Het pand omvat meer dan 5.000 vierkante meter en werd door Citydev, de voormalige Gomb, geselecteerd door de centrale ligging, goede bereikbaarheid en puike energieprestaties.

De kantoren bevinden zich op de verdiepingen. Op het gelijkvloers is 800 vierkante meter voorbehouden voor vergaderingen, networking en coworking tussen de raadgevers en hun belanghebbenden. Er kunnen evenementen georganiseerd worden om de Brusselse economie te stimuleren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni