Gewapende overval op gsm-winkel in Sint-Gillis

© Belga
02/10/2015

Drie mannen hebben woensdagvoormiddag een gewapende overval gepleegd op een gsm-winkel in Sint-Gillis. Ze zijn ervandoor gegaan met een aanzienlijke hoeveelheid gsm-toestellen.

De overval vond woensdag omstreeks 9.30 uur plaats op de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis. Dat bevestigt het Brusselse parket.

"Twee personen zijn de zaak binnengedrongen en een van hen heeft de zaakvoerder met een wapen bedreigd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De zaakvoerder was de enige aanwezige in de zaak en werd naar achteren geleid. Hij werd gekneveld en heeft verschillende slagen gekregen.

De twee daders hebben plastic zakken met gsm's gevuld en hebben daarna de zaak verlaten.

Een van hen is te voet gevlucht, de andere is in een voertuig gestapt. Dit voertuig stond klaar in de straat en werd bestuurd door een derde medeplichtige. Inmiddels kon de zaakvoerder zichzelf bevrijden en heeft hij tevergeefs geprobeerd de daders te achtervolgen."

De politie werd verwittigd en stelde op haar beurt het parket in kennis van de feiten. "Er werd een gerechtelijke perimeter ingesteld en het lab van de federale politie kwam ter plaatse. Er werden verschillende getuigen verhoord, maar tot op heden kon geen van de daders gevat worden. Het onderzoek gaat uiteraard voort."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni