Gevreesde verkeerschaos blijft voorlopig uit

© brusselnieuws.be
01/09/2015

De nieuwe voetgangerszone in het centrum leidt voorlopig niet tot meer verkeersdrukte. “Mensen brengen kinderen naar school en het wordt deze maand pas geleidelijk drukker.”

Het is al enkele maanden uitkijken naar de echte impact van de voetgangerszone op het verkeer tijdens de spits. De allereerste dag van de zone was er chaos met veel files op de Kleine Ring. Meteen daarna begon de vakantie en bleef het erg rustig. “September wordt de echte test”, heette het toen.

Wat blijkt? Op deze een september blijft het voorlopig bijzonder rustig op de weg, de Europese wijk – met werken aan Schuman - en de Leuvensesteenweg buiten beschouwing gelaten. Van het gevreesde extra verkeer op de Kleine Ring is geen sprake.

Kinderen naar school
“Een september is dan ook nog wat te vroeg om al conclusies te trekken”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “Veel mensen brengen hun kinderen eerst naar school en komen dan pas naar hun werk in Brussel.”

De woordvoerster wijst er ook op dat er de voorbije jaren een trend was naar een meer geleidelijke overgang tussen de zomervakantie en september. “Wie kan neemt vaak toch vakantie in september. Deze maand zal het pas geleidelijk drukker worden. Pas in oktober zullen we de volledige verkeersdrukte voelen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni